You are hereBlogs / Luc Nevejans's blog / Kortfilmpje over ons project in Bassodawish

Kortfilmpje over ons project in Bassodawish


By Luc Nevejans - Posted on 24 Juni 2013

Printervriendelijke versiePrintervriendelijke versie

In dit kortfilmpje krijg je een mooi overzicht van ons project.

  • We starten ons bezoek aan Bassodawish in de Shangit Primary School en gaan daarna naar de Dr. SLA Willbroad Secundary School. Naar deze school gaat het grootste deel van onze steun. Je ziet dat de plaatselijke bevolking mee bouwt aan het nieuwe "Administration Block". Dit gebouw, wat een verplichting is om erkend te worden als school, zal gebruikt worden voor de directie, de leerkrachten en hierdoor zullen 2 nieuwe klaslokalen beschikbaar komen.  
  • Naast de school ligt het doktershuis. Tekeningen op de muur tonen hoe de mama's en papa's samen de kinderen op een gezonde wijze moeten 'groot' brengen. Er wordt nu ook gebouwd aan een extra woning voor de verpleegster.
  • Een groot probleem in Tanzania is de watervoorziening. Ook hier dragen we ons steentje bij door waterreservoirs, putten, pompen, ...  
  • Tot slot tonen we hoe de school er binnenkort zou kunnen uitzien... dankzij zonnepanelen trachten we basis elektriciteit te voorzien.

Vanzelfsprekend wordt er feest gevierd en daar horen ook de speeches bij, tot slot worden we opgenomen als volwaardige burgers van Bassodawish ! Een hele eer !

http://youtu.be/8p3VFOZHTA0